Ніколаєнко Марія

Контакты
E-Mail

Північний морський котик


Північний морський котик


Півні́чний морськи́й ко́тик  — вид тварин родини вухатих тюленів, єдиний представник роду північних морських котиків. Поширений в північних районах Тихого океану.
Статевий диморфізм значний, самці на 30-40% довші й більше ніж в 4,5 рази важчі, ніж самиці. Самці можуть бути довжиною 2,1 м і вагою 270 кг. Самиці можуть бути до 1,5 м довжиною і вагою 50 кг. Новонароджені важать 5.4-6 кг і вони 60-65 см в довжину. Через 3-4 місяців щенята линяють до кольору дорослих самиць. Callorhinus ursinus стають статевозрілими в 3-5 років, після чого самиці зазвичай народжують одне дитинча в рік протягом більшої частини життя. Вагітність триває 51 тижнів. Тривалість життя становить 25 років. Середня глибина занурень становить 68 м, а середня тривалість становить 2,2 хвилини, максимальна зареєстрована глибина занурень: 207 м, а максимальна тривалість: 7,6 хвилин. Харчування залежить від місця і часу року й включає багато видів риби і кальмари. Хижаками цього виду є косатка, акула, сивуч.